Uitwisselen medische gegevens

De assistente vraagt uw toestemming over het uitwisselen van uw medische gegevens, dit gaat via aansluiting op het LSP. 

Meer informatie hierover kunt u lezen opde website : www.vsvz.nl , en hieronder.

 

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.

Toestemming

Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.

Wie maken gebruik van het LSP?

Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP.

 

Indien het nodig is dat wij uw medische gegevens uitwisselen en u heeft geen toestemming gegeven, dan kan het zijn dat voor bepaalde medicatie ( bijvoorbeeld zalven die extern bereid moeten worden, medicatie in de baxterrol) u toch om uw toestemming wordt gevraagd.